Truck Race Promotion ltd. © All rights reserved. Website created by MelkwegDigital

Dirty F*cking Team

Időpont: 2017.08.27 12:20

FMX. Minden kétséget kizáróan a világ legnehezebb sportja. Sokak talán felhördülnek, hogy lehet ezt ilyen bizonyossággal állítani, mi több, leírni. De gondoljunk bele: egy élsportoló, egy olimpikon, bármelyik szegmensből is érkezzen, ha a pályán, a küzdőtéren, vagy akár a vízben hibát vét, jó esélye adódik majd következő alkalommal javítani. Egy hét, vagy év múltán, bár az is lehet, hogy csak négy – de ott a sansz.

A Freestyle Motocrossban nem létezik ha, és nem ismert a volna… Nem osztják ilyen „sűrűn” az újrakezdést. Egy hiba kórházat, de akár könnyedén fejfát is jelenthet. Joggal tehető fel a kérdés: miért csinálják, űzik? A válasz a józanész kollaboráns álcája mögött található. És szerencsére vannak olyan gyerekek, akik ismerik. Nekik fontosabb a szabadság egy kötőszónál, és bizony senkivel sem cserélnének. Róluk szól ez a történet. Csapatbemutató következik.

FMX – mint minden őrült sportág, ez is Amerikából származtatható. A célja pedig rendkívül egyszerű, nem más, mint a szórakoztatás, és a szórakozás. Paradox módon ez akkor is így van, ha 10-15 m magasságban repül egy rider, sokszor a súlyos motort, mint egyetlen viszonyítási pontot is elengedve, és viszi vásárra a bőrét. Ez az őrület futótűzként terjed a világban, és hála az égieknek, Magyarországot is elérte.

Nagy Martin – McFly:
McFly 1986-ban született Budapesten. Tíz éves korában ismerkedett meg a motorsporttal, sorsa ekkor elrendeltetett. Eleinte hobby szinten foglalkozott csak vele, majd a motocross irányába fújta a szél. 2007-ben kezdte a freestyle-t űzni, akkor még csak a versenyzés mellett, pusztán kíváncsiságból. A pályafutása alatt kétszeres endurocross, és egyszeres motocross bajnok srácot 2011-ben, a We Love Dirt rendezvénysorozat fertőzte meg teljesen, menthetetlenül. 2013-tól, szakítva az aktív versenyzői karrierével, átállt a „sötét oldalra”, és immáron csak a fresstyle-al foglalkozik. Kedvenc sérülései, ahogy ő mondaná: jobb/bal boka törés, jobb térd törés, eszméletvesztés/csigolya repedés, jobb váll kulcscsont törés, jobb váll teljes leszakadás. Ha motort lát, motivációt lát – ezzel kel és fekszik. Generációjának nagy reménysége!

Ecsenszki Gábor, „Gino”:
A nagytarcsai dzsigoló… Mindig is érdekelték az extrém sportok, bmx-es, és gördeszkás próbálkozás után 2006-ban, megvette az első motorját, és hobbi szinten elkezdett motocrossozni. Négy éve próbálta ki először a rámpán történő ugratást, ami rögtön nagyon megtetszett neki – azonnal beleszeretett. A jelenlegi „kerója” egy hamisítatlan Yamaha Yz 250 2stroke, aminek már az illatát is imádja. Eddigi pályafutása alatt eltört a kis úja, a kulcscsontja, és elhagyta egy fogát. Mindezek ellenére nagyon motivált és él-hal a sportért. Ahogy mondja, neki ez a Relax program!

Szabolcs Attila, „Totó”:
Totó már több mint húsz éve motorozik, és ugyanennyi ideje van benne a freestyle sport vérkeringésében. Nagyon sok törése volt – a teljesség igénye nélkül: mindkét csuklója, combcsontja, medencecsontja. Ez oda csatolható vissza, hogy fiatalként nagyon sok mindent bevállalt, amit lehet, hogy nem kellett volna. Ő az FMX nagyfater Magyarországon, így tekint erre a világra, és a freestyle közeg is így zárta őt a szívébe. Egy rendkívüli tapasztalattal és motivációval felvértezett motoros, aki a hétköznapi életben is nagyon ismert, valódi tekintélyszemély. A We Love Dirt rendezvények főszervezője, atyja, a DFT Team vezetője, agya, vezéralakja. Nagyon sokat segít, és terelgeti a társait az úton, igazi korelnök – idén negyven éves, ennek ellenére töretlenül motocrossozik, párhuzamosan az Fmx-ben betöltött szerepe mellett!

Sali Ákos, „Körti Démon”:
Honnan e becenév? Még anno, a Vhs korszakban Ákos is előszeretettel nézte a riderek által preferált Crusty Daemos of dirt videókat, melynek címét kimondva mindig nyelvbotlás áldozata lett. Így társai idővel ráragasztották a Körti Démon szeretetteljes „gúnynevet” a tehetséges fiatalemberre. Egy családapa, aki napjainkban már Dft Fmx web tetoválással és tengernyi tapasztalattal is rendelkezik. Teljesen beteg, abszolút szívügyeként és életstílusként tekint az Fmx-re, hasonlóan a Dft tagok összességéhez. Egy Afs vázba épített Suzuki Rm-et gyilkol, különleges srác, ahogy a motorja is. Sárváron él, és tevékenykedik, de szoros, napi kapcsolatban áll a banda többi tagjával.
 

https://www.youtube.com/watch?v=eHFEWChaTMo

https://www.youtube.com/watch?v=W39M5R_OzhU

Megtekintés a programban

Friss hírek

News image

2017.10.27

Az új időszámítás - Magyarok a kamionsportban folytatás

Tovább...
News image

2017.10.16

Magyarok a kamionsport kezdetén

Tovább...
News image

2017.10.10

Máris itt a 2018-as kamion Eb tervezett versenynaptárja!

Tovább...