Truck Race Promotion ltd. © All rights reserved. Website created by MelkwegDigital

A Rábaringen is lesz kamionos fesztivál!

2017.08.11

Győrtől alig 10 kilométerre található a Rábaring, Écs mellett. Az egykoron a magyar teherautógyár tesztpályájának épült létesítmény már sok vihart megélt, de jó ideje komolyabb rendezvény nem járt ott. Az idén majd 30 éves aszfaltcsíkra most azonban újra visszamerészkednek a járművek, még ha nem is versenytempóban, pedig volt itt régen gyorsasági OB is, rally, és még dragster is. Kevésbé ismert történet, hogy a Hungarocamion egyeztetett 1991-ben arról, hogy a Hungaroring után tovább vigye a versenyt a Rábaringre, hiszen akkoriban erőszakolta ki Bernie Ecclestone a FIA-tól azt, hogy kamionverseny, és Forma-1 egy pályán a jövőben nem lehet. Azóta már Ecclestone sincs, se ez a “szabály”, hiszen akár pont a Nürburgring, vagy a mi pályánk a bizonyíték rá, hogy jól megfér a két széria egymás mellett. Másrészt akkoriban azért nem tudták vállalni a Kisalföldön a kamionos Európa-bajnoki futamot, mert ezt annak idején tényleg műszaki-kísérleti és fejlesztőközpontnak épült, magyarul próbapályának. Már a kezdetekkor sem terveztek épp emiatt különösebben nézőteret, amire pedig nagy igény lett volna, hiszen 1990-ben is 130.000 nézőt vonzott a magyar kamionverseny, akkor még Krasznai Jánossal a Mercedes volánjánál.

Most egyelőre szolidabb formában ,de újra birtokba veszik az épületegyüttest és a versenypályát is, amelynek egyedülálló módon, bizony még döntött kanyarja is van! A szervezők igazán családbarát programot állítottak össze, így tényleg érdemes lesz kilátogatni 2017. augusztus 11 péntek és 2017. augusztus 13 között Écsre. Kifejezetten üdítő azt is látni, hogy a hungaroringi Kamion EB és Fesztivál is képviselteti majd magát a rendezvényen, és a helyszínen is lehet majd jegyet vásárolni az augusztus 26-27-i Európa-bajnoki futamokra.

A kamionokon kívül kifejezetten ígéretesnek tűnik az, hogy megtekinthető lesz az egyetlen magyar tengeralattjáró is, pedig jelenleg még hivatalos tengerünk sincs. Harckocsi bemutató is lesz, aki ilyesmire vágyna. Koncertek is színesítik a programot, a sztárfellépő Charlie lesz, de a bátrabbak karaokéban is kipróbálhatják magukat. Nem is lenne kellően magyar egy fesztivál főzőverseny nélkül, így az is lesz, valamint különféle versenyfeladatokban is kipróbálhatják magukat majd a versenyzők. Nyilván a Despacito hatása, de lesz lassulási verseny is, legyen is bármi az, valamint nyerges-fél pótkocsi akasztó verseny, illetve erő húzó verseny, szóval érdemes lesz mindenképp megenni a főzőverseny végeredményét, hogy a remek kondi meglegyen.

A katasztrófavédelem is kiveszi a részét majd az eseményekből, de csak pár bemutató erejéig, Isten ments, hogy komolyan szükség legyen rájuk. További részletes programért érdemes felkeresni az esemény facebook oldalát:
https://www.facebook.com/rabaringfesztival

Friss hírek

News image

2018.11.30

Elkészült végre a BABA majdnem egész estés filmje!

Tovább...
News image

2018.10.09

Összetettben ötödik helyen zárta a 2018-as kamion-Eb-t Kiss Norbert

Tovább...
News image

2018.10.02

Finálé Jaramában, Kiss a dobogóért megy!

Tovább...