Truck Race Promotion ltd. © All rights reserved. Website created by MelkwegDigital

Belga bemelegítés

2017.09.15

A Kamion Európa-bajnokság mezőnye ezen a hétvégén Zolderben folytatja pontgyűjtését, ahol a harc a bajnoki címért egyre keményebb. A versenyzőknek minden pont és minden helyezés számít. A hétvégi program nyitánya, mint mindig a pénteki szabadedzés, ami a patinás, egykori Forma1-es helyszín kapcsán különösen fontos, mert nem tartozik a könnyű pályák közé. Kiss Norbinak elmondása szerint nem is fekszik ez az aszfaltcsík, szűk sikánokkal tűzdelt pálya, amin a fékek nagyon komolyan igénybe vannak véve. Az is elmondható, hogy Zolder a veszélyes pályák közé tartozik, minden pillanatban figyelni kell. Egyelőre azonban jónak ígérkezik, hiszen a kétszeres Európa-bajnokunk a szabadedzésen a második legjobb időt futotta a Mercedesszel.

A szabadedzés eredménye is igazolja, hogy ez a pálya az összetett élén álló cseh pilótának kedvez. Adam Lacko 60 pontos előnye, továbbra is magabiztosságra adhat okot, azonban a cseh pilóta egy percet sem lazít, szeretné tovább növelni pontjait német riválisa előtt. A Buggy International Racing System csapat versenyzője a 2016-os viadalon Hahn-nal felváltva álltak a dobogó legmagasabb fokára.

Antonio Albacete időeredménye a harmadik helyre volt elég, mögötte a német Jochen Hahn érkezett. Ő sincs rosszban a belga pályával, sőt neki fekszik igazán, ehhez méltón a német címvédő, tavaly két futamgyőzelmet is aratott Zolderben. A 2017-es IVECO-t terelgető pilóta jelenleg a második helyről -218 ponttal- várja a bajnokság folytatását. 

Friss hírek

News image

2018.09.17

A belgiumi hétvége sajnos nem a tervek szerint alakult

Tovább...
News image

2018.09.12

Harc Belgiumban, Zolderba megy kamion a Európa-bajnokság

Tovább...
News image

2018.09.04

Így alakult a csehországi hétvége Kiss Norbert és csapata számára

Tovább...