Truck Race Promotion ltd. © All rights reserved. Website created by MelkwegDigital

Feladat teljesítve

2017.09.27

Egy meglepően sikeres Zolder-i hétvége után a szervezők nem sok pihenőt hagytak a csapatoknak, hiszen azonnal Franciaország felé vették az irányt, hogy Le Mans-ban teljesítsenek a több tonnás csodák. A legendás versenyhelyszín Kiss Norbi kedvenc pályái közé tartozik, így a Circuit de la Sarthe-n szeretett volna minél több pontot gyűjteni, hogy bebiztosítsa összetett harmadik pozícióját, és lőtávolba vegye a dobogó magasabb fokát. Szerencsére sikerült 2012 és 2014 után újabb futamgyőzelemmel a tarsolyában zárta a Le Mans-i második viadalt a kétszeres Európa-bajnok Kiss Nobert.

De menjünk szépen sokban! A kedvező időjárási körülmények között zajló nyitó futamon igyekezett a mezőny összes tagja a legjobb időeredményt futni, hiszen a Bugatti-n -a Le Mans-i 13,6 kilométeres pályának van egy 4,2 kilométer hosszúságú „kisöccse” is, ez viseli a Bugatti nevet- nagyon nehéz előzési pozícióba kerülni. A nyitó versenyen a magyar pilótának a turbónyomás híján nem sikerült túl jól a rajtja, így Hahn elment mellette és a Buggyrák is a nyomában loholtak. Nem sokkal később azonban vissza tudta venni a korábban átengedett pozíciókat és a harmadik helyen zárt.

A nap második megmérettetésén a fordított rajtrács miatt Norbi a hatodik helyről indulva, az élre jutott. A cseh bajnokesélyes Adam Lacko ugyanis a rajtban bealudt, a mezőny nagy része pedig kihasználva a kínálkozó lehetőséget, meg is előzte. A cseh eszmélve, gyorsan vissza akarta szerezni elveszített pozícióit, azonban a nagy kapkodásnak ütközés lett a vége. Kiss Norbi kihasználva mindezt, támadásba lendült és pillanatok alatt a harmadik helyen találta magát. Az élen ekkor Körber és Albacete vívott az elsőségért, a két veterán addig-addig gyepálta egymást, míg összeértek, így a nevető harmadik győzött, vagyis Norbié lettek az elsőségért járó pontok.

A Le Mans-i állomás másnapja már sajnos nem sikerült ennyire jól, minden erőfeszítése ellenére csak egy negyedik és egy ötödik helyet sikerült elérnie. A hétvégén gyűjtött 38 pontja azonban már nem elég arra, hogy újra Európa-bajnok lehessen. A Tankpool24 Racing pilótájának azonban a második helyre még van esélye a szezonzáró viadalon, hiszen a címvédő Jochen Hahn 16 ponttal áll az ezüstös pozícióban.

Október közepén a spanyolországi Jaramában zárul az idei kamion Európa-bajnoki sorozat, ami szintén Norbi kedvencei közé tartozik.

Friss hírek

News image

2018.11.30

Elkészült végre a BABA majdnem egész estés filmje!

Tovább...
News image

2018.10.09

Összetettben ötödik helyen zárta a 2018-as kamion-Eb-t Kiss Norbert

Tovább...
News image

2018.10.02

Finálé Jaramában, Kiss a dobogóért megy!

Tovább...