Truck Race Promotion ltd. © All rights reserved. Website created by MelkwegDigital

Jarama-i végjáték

2017.10.06

A spanyol pályán zárul a Kamion Európa-bajnoki sorozat, ahol csupán egy hajszál választja el a cseh Adam Lackot bajnoki címétől. Magabiztos az előnye, azonban biztossá csak a kockás zászló leintése után válik technikai sport lévén bármi megtörténhet, főleg itt a Madrid szomszédságában fekvő dimbes-dombos pályán.

A Buggyrát kormányzó Lacko gyorsan kibérelte helyét a 2017-es szezonban az élen, hiszen Misanoban és a Nürburgringen is három-három győzelmet zsebelt be. Jelenleg 45 pont előnnyel vezeti az összetettet a címvédő Jochen Hahn előtt, ami reálisan behozhatatlan… Azonban, mint ahogy korábban írtuk, bármi lehetséges, hiszen 60 pont gyűjthető a szezonzáró állomáson.

Hazai versenyzőnk, Kiss Norbi bajnoki esélyei LeMans-ban elszálltak, azonban „felzárkózó” csapatként a második hely is gyönyörű lenne, de a bronzos pozícióval sem leszünk szomorúak. A magyar versenyző 14 pontos hátránnyal áll a harmadik helyen, amelynek ledolgozása nem lehetetlen küldetés. Különösen úgy, hogy Norbi egyik legeredményesebb versenyhelyszíne a spanyol pálya, sőt első futamgyőzelmét is itt aratta 2017-ben és 2015-ben itt lett kétszeres Európa-bajnok.

Norbinak azonban fél szemmel a mezőny „törpillájára” is figyelnie kell, ő sem fogja szó nélkül tűrni a dobogós helyekért zajló csatákat.

Nem szabad azonban figyelmen kívül hagyni a hazai pályán versenyző Antonio Albacetét, aki könnyen bekeverhet a jól kitalált taktikákba, hiszen ő az, aki ezen a pályán a legtöbbször győzni tudott. Ugyanígy veszélyes lehet a komoly családi csapattal felvonuló Rodrigues família, ahol három generáció küzd a jobbnál-jobb helyezésekért.

 

 

Friss hírek

News image

2018.11.30

Elkészült végre a BABA majdnem egész estés filmje!

Tovább...
News image

2018.10.09

Összetettben ötödik helyen zárta a 2018-as kamion-Eb-t Kiss Norbert

Tovább...
News image

2018.10.02

Finálé Jaramában, Kiss a dobogóért megy!

Tovább...