Truck Race Promotion ltd. © All rights reserved. Website created by MelkwegDigital

Ryan Smith, az OXXO Hungary Truck Racing Team angol pilótája az idei terveiről beszélt

2018.04.03

Az utóbbi két év brit bajnoka, Ryan Smith 2018-ban már egész évet teljesít majd a kamion EB-n. A britnek ez először adatik meg, de pár versenyen már indult 2016 óta a FIA ETRC-n is. Smith a már jól ismert MAN-t terelgetheti, amellyel már két alkalommal nyernie is sikerült Autodrom Mostban, 2016-ban és 2017-ben is. Fő támogatója a PT Truck Hire, és a brit MAN képviselet lesznek, és új főnöke is lett a magyar csapatnak, Sárosi Brúnó, aki korábban a kommunikációért felelt.

Az alakulat részt vesz a következő hónapban Mostban a két napos szezon előtti teszten, és ez már a felkészülésüket szolgálja majd szezonnyitóra, ami májusban lesz, Misanoban. Így nyilatkozott az angol fenegyerek:
“Nagyon izgatottak vagyunk a szezon előtt, és örömmel jelentem be, hogy teljes programot futunk majd a kamion EB-n, ami a kamionversenyzés csúcsa jelenleg, minden tekintetben. Az MAN teljesen újra lett építve az alapoktól kezdve, készen állunk, nagyon várjuk már a szezont. Elvégeztünk pár módosítást, amiket kipróbálunk majd Mostban, így a fejlesztések terén is keményen nyomjuk Egy természetes folyamat az, hogy miután kétszeres brit bajnokok voltunk, immáron jöhet egy teljes FIA ETRC-s év. Ez egy elit kör, itt a helyünk.”

Smith hisz abban, hogy az ambiciózus terveket szövögető magyar csapatával harcolhat majd a győzelmekért 2018-ban:
“Azt várjuk, hogy már az első teljes szezonunkban nagyot dobhatunk. Ezt akarjuk elérni, hogy meghatározó erő legyünk a bajnokságban.”

Ugyan az angol-magyar szövetség az élmezőnyben akar magának új kihívásokat találni, de Smithnek nincsenek illúziói, pontosan tudja azt, hogy milyen erősek az ellenfelek:
“Nyers sebességet tekintve erősek lehetünk. A FIA ETRC-ben az első hat nagyon gyors, ezt tudjuk. Átlagban eddig mindig a negyedik-ötödik hely környékén végeztünk az időmérőkön, így reménykedünk benne, hogy ha egy kicsit megrázzuk magunkat, folyamatosan az élmezőnnyel tudunk tartani. Az jár a fejünkben, hogy már Misanoban nagyon odatesszük majd magunkat. Ahogy jelenleg állunk, az bizakodásra ad okot. Nagyon várjuk azt, hogy mindez már Misanoban valósággá váljon.”

Friss hírek

News image

2019.01.28

8 versenyhelyszín 2019-ben is az ETRC-ben!

Tovább...
News image

2018.11.30

Elkészült végre a BABA majdnem egész estés filmje!

Tovább...
News image

2018.10.09

Összetettben ötödik helyen zárta a 2018-as kamion-Eb-t Kiss Norbert

Tovább...