Truck Race Promotion ltd. © All rights reserved. Website created by MelkwegDigital

A Mercedes kamiongyárban leplezte le Kiss Norbi a Tankpool24 2018-as versenykamionját

2018.05.08

Wörth am Rheinben, a Mercedes kamiongyárában leplezte le Kiss Norbi és 2018-ban érkezett új csapattársa Steffen Faas a Tankpool24 idei versenykamionját. A kis német privát csapat igazi megtiszteltetésként fogadta azt, hogy a csillagos márka konferenciatermében mutathatta be a sajtónak és a meghívott vendégeknek az új monstrumot, ami idén már javarészt feketében pompázik.

A feltűnő és agresszívebb festés továbbfejlesztett technikát is takar, jobb lett a versenykamion vezethetősége, új hátsó hidat kapott, és a nagyon vágyott motorfejlesztés is beindult. Markus Bauer csapatvezető emiatt Misanoban mindenképp nagy reményekkel indul neki a szezonnak, és Steffen Faastól a Promoters Cup, Norbitól az Európa-bajnoki cím elhódítását várja.

Az átszínezésnek még egy jelentősebb lélektani oka van, egyértelmű jelzés a Mercedes felől, hogy idén még közelebbről figyelik a csapat tevékenységén, és a RoadStars kamionos közösséget építő almárkájukon keresztül már kifejezetten előtérbe helyezik Norbiék csapatát.

Kiss a leleplezést követően elmondta, hogy kifejezetten örül az új fejlesztéseknek, és annak is, hogy a német cég életében is már egy olyan mérföldkőhöz ért az eddigi munkájuk, ami már azt eredményezte, hogy ilyen prominens helyen került bemutatásra az idei versenygép:

„Azt gondolom, hogy komoly eredmény az, hogy itt lehetünk Wörthben, a Mercedes teherautógyárában, és itt leplezhettük le a megújult kamionomat. Az együttműködésnek köszönhetően beindulhattak olyan fejlesztések is, ami eddig privát csapatként nehezebb ment, és azt gondolom, hogy idén már még jobban figyelnek ránk, mondhatom testközelből, hiszen a RoadStars programjukkal mellénk álltak, ami a legnagyobb közösségi platformja a Mercedes kamionosainak, mondhatni a zászlóshajójuk lettünk. Ez nyilvánvalóan nagy előrelépés nekem, és a csapatnak is, és végre folyamatosan fejleszthetjük a motorunkat is, amivel eddig elmaradtunk a többiektől.”

A két versenyző a Red Bull Ringen már tesztelhette titkos körülmények között a kamiont, és egybehangzó elmondásuk szerint előrelépés történt, bár Steffen Faas még ismerkedik az új technikával az IVECO után.

A szezonnyitó hónap végén lesz Olaszországban Misanoban, és a 8 versenyhétvégét felölelő 2018-as versenynaptár második állomása június 16-17-én lesz a Hungaroringen.


(fotó: Magyar Gábor)

Friss hírek

News image

2018.10.09

Összetettben ötödik helyen zárta a 2018-as kamion-Eb-t Kiss Norbert

Tovább...
News image

2018.10.02

Finálé Jaramában, Kiss a dobogóért megy!

Tovább...
News image

2018.10.01

A Le Mans-i hétvége eredményei

Tovább...