Truck Race Promotion ltd. © All rights reserved. Website created by MelkwegDigital

Így alakult a csehországi hétvége Kiss Norbert és csapata számára

2018.09.04

Felemásan sikerült a nyári szünet utáni első versenyhétvége Kiss Norbertnek a kamion Eb-n. A Tankpool24 csapat Mercedesével versenyző magyar pilóta a szombati időmérőn megszerezte a második helyet, a futamokon azonban több zavaró körülmény is hátráltatta.

A csehországi Mostban folytatódott a kamion Európa-bajnokság 2018-as szezonja a másfél hónapos leállás után. Kiss Norbert Mercedes kamionján ezalatt fontos fejlesztést hajtottak végre a német Tankpool24 csapat és a gyártó mérnökei, aminek meg is lett az eredménye: a szombati időmérőn a második legjobb időt futotta a kétszeres Európa-bajnok, de az első futamra nem tarthatta meg pozícióját.

“Hiába sikerült jól az időmérő a felszáradó aszfalton, négyen is három rajthelyes büntetést kaptunk, úgyhogy visszasoroltak az ötödik helyre. A versenyen a nagy eső miatt párásodott a szélvédő, emiatt nem tudtam elég magabiztosan menni, nem akartam felesleges kockázatba belemenni, így óvatos versenyzéssel ötödik helyen értem célba. A fordított rajtrácsos második futamon a negyedik helyről rajtoltam, hamar feljöttem a második helyre, de Adam Lacko nagyon jól ismeri a pályát, megelőzött, így harmadik lettem, ami a bajnokság szempontjából fontos pontokat jelent. Sajnos azonban az összetettben előttem álló Adam Lacko mindkét versenyt megnyerte, és nagy előnyt szerzett, de remélem, hogy a későbbi versenyeken tudjuk majd csökkenteni a hátrányt.”

Kiss Norbert elmondta azt is, hogy pénteken végig küzdöttek a motorral, hiszen ez volt a fejlesztések első éles próbája. “Kezdjük megtalálni a megfelelő beállításokat, látszik, hogy javul, van benne potenciál. Bízom benne, hogy ha ezen a hétvégén nem is, de a későbbi versenyeken még jobban tudunk menni” – összegezte a hétvége eddigi tapasztalatait Kiss Norbert.

Azonban a kétszeres Európa-bajnok kamionversenyző javított szombati eredményein Csehországban. Egy második és egy negyedik helyet szerzett a kamion Európa-bajnokság csehországi állomásának második napján Kiss Norbert. Összetettben továbbra is harmadik helyen áll.

Az esős idő vasárnap is folytatódott Mostban, a második időmérőt is nedves aszfalton futotta a mezőny. “A harmadik helyet szereztem meg a kvalifikáción, a rajtnál az előttem lévő Adam Lacko és Jochen Hahn harcolt, korán fékeztek, emiatt engem is megelőztek, így elveszítettem a harmadik helyemet és negyedikként értem célba. A fordított rajtrácsos utolsó versenyen az ötödik helyről indulhattam, a rajtnál előttem ütköztek, így tudtam előzni. A hármas kanyarban leszorítottak a pályáról, de vissza tudtam jönni, megtartottam a harmadik helyet, és még egyet előrelépve a második helyen hoztam be a kaminot.”

Kiss Norbert elmondta azt is, hogy összességében elégedett ugyan a hétvégével, de van még hová előrelépni a Mercedes frissen fejlesztett motorjával. “Nem hoztuk ki a maximumot a fejlesztésből, de a hátra lévő versenyeken tudunk javítani. Két hét van még hátra Zolderig, dolgozunk tovább a minél jobb eredményekért.”

A kamion Európa-bajnokság 2018-as idénye szeptember 15-16-án a belgiumi Zolderben folytatódik.

Forrás: racingline.hu

Friss hírek

News image

2019.05.21

V. Kamion EB és Fesztivál jön idén, de milyenek voltak az eddigiek?

Tovább...
News image

2019.05.21

Hétvégén elrajtol a 2019-es kamion Európa-bajnokság!

Tovább...
News image

2019.05.20

Rajzold be magad a versenypályára!

Nyereményjáták gyerekeknek

Tovább...