Truck Race Promotion ltd. © All rights reserved. Website created by MelkwegDigital

Újabb öt évre szerződnénk az V. Kamion EB és Fesztivál után!

2019.07.03

Sikeres volt az újkori magyar kamionversenyzés hazai versenye, az V. Kamion EB és Fesztivál. 25.000 néző látogatott el június közepén Kiss Norbi viadalaira a Hungaroringen, ami azt is jelenti 2019-ben, hogy több nézőt vonzott ezúttal a FIA ETRC, mint a túraautó világkupa. Az ötödik rendezéssel sikerült immáron felülmúlni az ős szerveződést, amelyet még Frankl András és a Hungarocamion hozott össze 1987 és 1990 között, és volt anno akkora siker, hogy még a Forma-1-ben Bernie Ecclestonenak is fájt a feje tőle. 

Norbin nem múlott a szórakoztatási faktor: a kb. 110 lóerőnyivel gyengébb motorja ellenére derekasan helytállt idén is, sőt vasárnap a dobogóra is felfért, még ha egy kis szerencsével is, de ehhez a sporthoz ez is kell. Ugyan neki jobb lett volna az eső, hiszen akkor a vezetői képességek jobban kijönnek a kanyargós mogyoródi aszfaltcsíkon, de a közönség “igényeit” figyelembe véve kegyes volt az időjárás, mert jó ha másfél órányit esett csak összesen vasárnap. Így aki emiatt maradt távol a rendezvénytől, igazán bánhatja. 

Érdemes mérlegelni azt is, hogy soha akkora hátszéllel, mint volt az a nyolcvanas években, sőt kis túlzással egy “családi vállalkozás” az egyik legjobb nyári családi autósportos programot hozza össze immáron évről-évre, és stabilan. Pedig valahol ez a dolog egykoron csak Őry Tamás álmából indult, aki miután tinédzserként ott lehetett a rajtrácson Krasznai János vagy Dinnyés László mellett, felnőttként visszahozta az országba a kamionversenyzést. Arról nem is beszélve, hogy idén is találkozott a múlt is a jelen: a szervezők által alapított Krasznai-díjat, amelyet a nap leggyorsabb versenyzője kap, újra KisDinnyés adhatta át, ezúttal is Jochen Hahnnak. 

A Truck Race Promotion Kft-nek 2020-ra is még szerződése van az ETRA-val a rendezvényre, így az már biztosnak mondható, hogy jövőre is lesz kamionverseny a Hungaroringen. Őry Tamás elmondása szerint ugyanakkor törekednének arra, hogy az ezt követő időszakban is egy stabil pont legyen a Hungaroring életében ez a sportág, így szeretnének szerződni 2021-2025 közötti időszakra is. Amennyiben ez megvalósul, akkor pedig a Forma-1 után kijelenthető lesz az, hogy a Hungaroringre a kamionok látogattak el a második legtöbbször, annak megnyitása óta…

(forrás: racingline.hu)

Friss hírek

News image

2020.05.28

Michelisz és Kiss mégis együtt a Hungaroringen!

Tovább...
News image

2020.05.24

Ma indul a Hungaroringen a digitális kamion Európa-bajnokság!

Tovább...
News image

2020.05.21

A kamion EB szervezői is digitális versenyeket rendeznek!

Tovább...