Truck Race Promotion ltd. © All rights reserved. Website created by MelkwegDigital

Elhunyt Patrick Folléas, gyászolja a kamion-Európa bajnokság

2020.01.24

Elhunyt Patrick Folléas, akit gyászol az egész kamion Európa-bajnokság, és az ETRA is. A francia Lion Truck Racing csapat és a BFT szállítmányozási cég tulajdonosa 54 évesen hagyta itt ezt a világot, hátrahagyva feleségét Maryline-t és a kislányait, Lisa-t, Chloé-t és Emmy-t.

Patrick 1989-ben alapította a BFT Transport vállalatát, amelyet testvérével, Brunóval irányított. Gazdag képzelőerővel bíró üzletember volt, mindig volt egy újabb ötlete, az alkalmazottjainak inkább egy apafigura volt. A cége 30 éve alatt végig sikeres volt.

Mivel rajongással szerette a kamionokat, és jól fektetett be a szállítmányozás iparába, természetes folyamat volt a franciának, hogy megszerezze a Lion Truck Racinget. Kiváló főnökként gyorsan az egyik alapköve lett a kamionversenyzésnek, csapata hat francia bajnoki címet szerzett 8 év alatt. Rolf Werner, az ETRA irányítójaként így emlékezett meg róla:

“Patrick Folléas ismert figurája volt a kamionversenyzésnek, és sokat fejlesztett a bajnokságon is. Elhivatott volt a sportág iránt, és nagyon hiányozni fog a paddockból. A FIA ETRC nevében őszinte részvétemet fejezem ki a felesége és három kislánya iránt, a barátai, ismerősei és munkatársai számára is nehéz időkben.”

Friss hírek

News image

2020.05.28

Michelisz és Kiss mégis együtt a Hungaroringen!

Tovább...
News image

2020.05.24

Ma indul a Hungaroringen a digitális kamion Európa-bajnokság!

Tovább...
News image

2020.05.21

A kamion EB szervezői is digitális versenyeket rendeznek!

Tovább...