Truck Race Promotion ltd. © All rights reserved. Website created by MelkwegDigital

Misano elhalasztva, új időpont Le Mansnak és Jaramának!

2020.04.10

A COVID-19 európai terjedése és az ezzel járó korlátozások miatt az ETRA a FIA-val egyeztetve úgy döntött, hogy Misano egy későbbi időpontra kerül a 2020-as versenynaptárban. Olaszország jelenleg az egyik leginkább fertőzött terület, a kormányzat kiterjesztette a jelenleg is érvényben lévő korlátozásokat, így az eredeti május 23-24-ei időpontban biztosan nem rendezhető meg az ETRC ezen versenyhétvégéje.

Az olasz forduló új időpontja így november 14-15, és jelenleg a FIA jóváhagyására vár. Mivel bejelentésre került az is, hogy a legendás le mans-i 24 órás futam is szeptemberre került, ezért a FIA kamion Európa-bajnokság szervezői új időpontokat jelöltek ki az itt és Jaramában tartott versenyeiknek is, hogy ezzel is segíthessék a pályák promótereit.

Az új időpont Jaramára tehát szeptember 26-27, Le Mansba pedig október 3-4-én látogatna el a mezőny, és ezt is még jóvá kell hagynia a nemzetközi szövetségnek.

Jelenleg még nehéz megmondani azt, hogy miképp alakul az elkövetkezendő hetekben a koronavírus-helyzet, de a FIA ETRC promótere mind a 8 hétvégét megtartaná idén. Rolf Werner, az ETRA részéről így nyilatkozott:

“Nyolc versenyhétvégét ígértünk erre a szezonra, a versenynaptárunk pedig jól strukturált, így megenged némi flexibilitást, ellentétben más sportágakkal vagy bajnokságokkal, akik most küzdenek az újratervezéssel. Célunk az, hogy meg is tarthassuk mindet. A szállítmányozás különösen kiemelt terület lett most a pandémia miatt, hiszen élelmiszert és egészségügyi felszereléseket folyamatosan biztosítani kell. Versenyzőink, és a rajongóink között is akadnak szép számmal teherautó sofőrök a mindennapokban, és amint ennek a krízisnek vége, azt akarjuk, hogy egy remek szezont teljesíthessünk, és megünnepelhessük az utak hőseit, és mindenki elismerje azt a kemény munkát, amit most végeznek.”

Friss hírek

News image

2022.06.08

Kamionverseny előzetes, Hungaroring

A rajongók a Super Racing Fesztiválon hatalmas fiesztára számíthatnak, hiszen a hétvégén a Hungaroringen a kamionversenyek mellett a FIA Túraautó Világkupa és az FIA eTúraautó Világkupa is rajthoz áll.

Tovább...
News image

2022.05.11

Michelisz és Kiss Norbi együtt: a Super Racing Fesztivál menetrendje

A hazai motorsport két jelenlegi két legnagyobb alakja, Michelisz és Kiss Norbi egyazok hétvégén szerepelhetnek majd a hazai versenyükön.

Tovább...
News image

2020.05.28

Michelisz és Kiss mégis együtt a Hungaroringen!

Tovább...