Truck Race Promotion ltd. © All rights reserved. Website created by MelkwegDigital

2020-as FIA ETRC rajtlista, és versenynaptár tervezet!

2020.05.21

Egy erős, 17 versenyzőből álló FIA ETRC rajtrács alakult az idei szezonra, ami jó üzenet a bajnokság promóterének, és örömmel töltheti el a rajongókat is. A kamion Európa-bajnokság szervezői ma bejelentették az előzetesen egész évre leadott nevezettek listáját 2020-ra, amelyből kiderül, hogy egy erős mezőny verbuválódik össze, amely az elmúlt öt év második legnagyobbja.

Idénre a koronavírus helyzetnek köszönhetően az ETRA már csak hat versenyhétvégével számol, és ezért is keményen dolgoznak, hogy elégedettek legyenek a csapatok, az együttműködő partnerek, és a rajongók.

Rengeteg munka fekszik abban, hogy a FIA-val és a helyi szervezőkkel karöltve felülvizsgálják a 2020-as eredeti terveket, hiszen Európa-szerte a koronavírusnak köszönhetően komoly korlátozásokat léptettek életbe.

A magyar kormányzat is bejelentette, hogy augusztus 15-ig 500 főnél több főt befogadó rendezvényeket nem lehet megrendezni, ami azt is jelenti egyben, hogy nem tartható meg a júniusra tervezett eredeti hungaroringi időpont. A magyar futam új időpontja október 17-18 lett, de még a FIA jóváhagyására vár.

Minden érintett fél törekvése ellenére nem sikerült azonban a Slovakia Ringre tervezett futamoknak 2020-ra új időpontot találni. Rolf Werner nyilatkozott az ETRA részéről:

“Az erős egész évben induló mezőnyünkkel egyértelmű visszajelzést kaptunk a csapatainktól az elmúlt hónapokban, így keményen dolgoztunk azon, hogy annyi versenyt megtartsunk, amennyit csak lehetséges a versenynaptárban. Más sorozatokkal ellentétben akik kénytelenek voltak sok futamot törölni, sikerült alternatív időpontokat találnunk hat vagy nyolc versenyhelyszínre is.

Őszintén mondjuk, hogy igen izgatottak vagyunk, hogy ennyi csapat elkötelezte magát a bajnokságunk iránt idén, és mindannyian együttműködünk ezen nehéz időszakban. A versenyzőink és a rajongóink közül is sokan dolgoznak a szállítmányozási iparban, vagy akár maguk is teherautósofőrök. Hihetetlen kihívásokkal teli időket élnek meg a pandémia miatt, amely végigsöpör az egész világon, a széria iránti elhivatottságuk pedig megtisztelő.

Mindent megteszünk amit csak lehet, hogy mehessünk versenyezni, és remek show legyen egyaránt a versenyzőink és a nézők örömére.”

Georg Fuchs, at ETRA operatív igazgatója hozzátette:

“Először is, köszönöm a csapatoknak és a pilótáknak az elhivatottságukat ilyen nehéz időszakban is. A rajtrácsunk újra hihetetlenül versenyképes és izgalmas versenyeket ígér.

Az istállók keményen dolgoztak a téli szünet alatt, és már láthattunk is pár teljesen új építésű versenykamiont. Nagyon várjuk már, hogy újra versenyezhessünk, ls amint ez biztonsággal megtehető, egy újabb izgalmas szezont láthat a kamion Európa-bajnokság közönsége.”

Világossá vált tehát, hogy a kamion Eb magyar fordulója októberre került, a versenyhétvége a Slovakia Ringen pedig elmarad. Az ETRA pedig gyorsan ki is adott egy hat hétvégéből álló frissített versenynaptárt, amely természetesen még a FIA jóváhagyására vár.

Ez alapján tehát 6 versenyhétvégén 24 versennyel kell számolni, és a szezonnyitó a Cseh Köztársaságban lenne, augusztusban. Expressz sebességgel jönnének ezután a futamok, és két és fél hónap alatt le is zavarnák az egészet, és végül a szezon Olaszországban zárulna, novemberben.

 

Íme, a legfrissebb 2020-as kamion Európa-bajnoki versenynaptár

 augusztus 29-30. Autodrom Most, Cseh Köztársaság
 szeptember 12-13. Zolder, Belgium
 szeptember 26-27. Jarama, Spanyolország
 október 3-4. Le Mans, Franciaország
 október 17-18. Hungaroring, Magyarország
 november 14-15. Misano, Olaszország

Friss hírek

News image

2022.06.08

Kamionverseny előzetes, Hungaroring

A rajongók a Super Racing Fesztiválon hatalmas fiesztára számíthatnak, hiszen a hétvégén a Hungaroringen a kamionversenyek mellett a FIA Túraautó Világkupa és az FIA eTúraautó Világkupa is rajthoz áll.

Tovább...
News image

2022.05.11

Michelisz és Kiss Norbi együtt: a Super Racing Fesztivál menetrendje

A hazai motorsport két jelenlegi két legnagyobb alakja, Michelisz és Kiss Norbi egyazok hétvégén szerepelhetnek majd a hazai versenyükön.

Tovább...
News image

2020.05.28

Michelisz és Kiss mégis együtt a Hungaroringen!

Tovább...