Truck Race Promotion ltd. © All rights reserved. Website created by MelkwegDigital

Ma indul a Hungaroringen a digitális kamion Európa-bajnokság!

2020.05.24

A virtuális kamion Európa-bajnokság a Hungaroringen indul a mai napon, 12 benevezett versenyzővel. Korábbi ETRC bajnokokat is tartalmaz majd a mezőny vasárnap este, így Antonio Albacete már az új csapatával, a T Sport Bernauval lesz jelen. Adam Lacko a megszokott Buggyrájával, míg Kiss Norbert az új Révész Truck Racing Team színeiben mutatkozik be, egyelőre online, az igazi pályák helyett.

A Don’t Touch Racing pilótája, André Kursim tavaly nyert a magyar pályán, most majd kiderül, hogy milyenek a szimulátoros képességei. Sascha Lenz is itt futtatja meg először az új élénkzöld MAN-jét, tavaly ő is jól szerepelt Magyarországon, így okkal várja, hogy a szimulátorok világában is eredményes legyen.

Visszatér a rikító sárga Lion Truck Racing MAN-nel Anthony Janiec is, de a brit Jamie Anderson és a holland Erwin Kleinnagelvoort is beszáll a versengésbe.

Tavaly mutatkozott be az Európa-bajnokság mezőnyében a német Clemens Hecker, a Nürburgringen. Most ő is a portugál José Eduardo Rodrigues mellett debütál digitálisan is, utóbbinak a tengerkék #38-as rajtszámú kamionja ismerős lehet a magyar közönségnek is.

2018-ban és 2019-ben is már beugrott a fiatal, 19 éves Teo Calvet a Nürburgringen, most azonban virtuálisan már egy Freightliner volánja mögött láthatjuk majd azt, hogy mire képes.A csehek csapatát fogja erősíteni a 15 éves Aliyyah Koloc is. Az ifjú hölgy tesztelte már egyébként az istállójuk Mercedes GT3-as autóját is.

A kamionversenyzők az Assetto Corsa” szimulátor alapjaira felhúzott versenykamionokkal indulnak, ugyanazon alapbeállításokkal, de ezeket módosíthatják.

A szabályzás teljesen megfelel majd az igazi FIA ETRC rendszerének, és az online versenyeket is DMBS licensszel rendelkező versenybírák figyelik.

A versenyek közvetítése vasárnap 17:30-tól kezdődnek.

Tervezett program:
17:30 – Időmérő edzés
18:00 – Első futam
19:00 – Második futam

 

Friss hírek

News image

2022.06.08

Kamionverseny előzetes, Hungaroring

A rajongók a Super Racing Fesztiválon hatalmas fiesztára számíthatnak, hiszen a hétvégén a Hungaroringen a kamionversenyek mellett a FIA Túraautó Világkupa és az FIA eTúraautó Világkupa is rajthoz áll.

Tovább...
News image

2022.05.11

Michelisz és Kiss Norbi együtt: a Super Racing Fesztivál menetrendje

A hazai motorsport két jelenlegi két legnagyobb alakja, Michelisz és Kiss Norbi egyazok hétvégén szerepelhetnek majd a hazai versenyükön.

Tovább...
News image

2020.05.28

Michelisz és Kiss mégis együtt a Hungaroringen!

Tovább...