Truck Race Promotion ltd. © All rights reserved. Website created by MelkwegDigital

Huszonegy kamion küzdhet meg idén a Nürburgringen!

2017.06.27

Egy nagyobb szünet után folytatódik a kamion Európa-bajnokság, és Kiss Norbi az év legkomolyabb versenyére készülhet Németországban, a kontinensviadal őshazájában. Az ADAC Truck Grand Prixnek a Nürburgring ad otthont, és idén 21 kamion nevezett be. Eddig két versenyhétvége ment le a kilencből, de már elmondható az, hogy roppant szoros a bajnokság. És most jön még csak az év egyik legjobban várt versenye!

2016 bajnoka, Jochen Hahn persze nagyon készül az új IVECO kamionjával, ami az ő életében új fejezet, de ugyanolyan erős mint tavaly is volt. Misanóban voltak problémái, és jelenleg csak harmadik a bajnokságban, de ez nem számít semmit. Így nyilatkozott a verseny előtt:
“A hazai versenyünkre készülünk, ami számunkra a legnagyobb rendezvény. Versenyzőként a Nürburgring egyike a legizgalmasabb pályáknak, és az első kanyar után máris a Mercedes-Benz Arénában találjuk magunkat, ahol háromféle vonalvezetés is használható, így lehet próbálkozni egy előzéssel. Más pályákról ez azért nem mondható el. Ez tényleg egy olyan helyszín, ahol a versenyzők tudása számít. Remek a hangulat, és tényleg higgyétek el, hogy versenyzőként is halljuk a fülkében, ahogy tombol a közönség. Nagyon magával ragadó ez a lelkesedés. Remélem, hogy a misanói problémákat magunk mögött tudhatjuk, és jó show-t produkálhatunk majd.”

Steffi Halm a Reinert Racing MAN-jével a lehető legjobban kezdte a szezont, olyannyira, hogy harcban áll a bajnoki címért is. Érthető, hogy ő is lelkes a hazai versenye előtt:
“Német vagyok, és ez az egyetlen német verseny, tehát mindig örömmel versenyzek itt. Nagyobb a tömeg, több barátom látogat ki, és ez extra motivációt ad nekem. Reméljük, hogy az időjárás is olyan kegyes lesz hozzánk, mint Misanóban, és nem fog esni. Boldog vagyok, és nagyon várom már ezt a versenyt.”

Tavaly pont Hahn és Halm voltak azok, akik nyerni tudtak itt egyszer-egyszer, Adam Lacko viszont kétszer is. Ő remek hétvégét zárt Olaszországban, háromszor is győzni tudott, vezeti is a bajnokságot. A Buggyrásra komoly kihívás vár, a sok eltökélt helyi hős mellett, de őt ez nem zavarja majd nagyon. A legnagyobb buli ugyanakkor Gerd Körbernél, és a Team Schwabentrucknál várható, köszönhetően annak, hogy a versenyző 1987 óta, tehát 30 éve versenyez a szériában. Ő is győzelemre képes technikában ül, lehet, hogy pont itt arathatja le majd újra a babérokat.

Senki ne feledkezzen meg persze a Tankpool24 Racing Mercedeses ászáról, Kiss Norbertről sem, de odaérhet Antonio Albacete a Truck Sport Lutz Bernau MAN-jével, vagy Sasha Lenz is. Kiss és Albacete alatt nem biztos, hogy most a legjobb technika van, de mindketten hatalmas stratégák, a versenyben meg nem ismernek tréfát, így velük is érdemes számolni a hétvégén, amelyet a széria a tervek szerint élő stream formájában is közvetít majd!

Új arcok is jelentkeznek az év legjobban várt kamionos versenyhétvégéjén. A 21 autós mezőnyből tízen először vesznek részt majd az idei kergetőzésben, olyan márkákkal majd, mint a Renault, DAF és a Volvo. Anthony Janiec, Jeremy Robineau, Jose Manuel Vieira da Sousa, Steffen Faas, a kétszeres bajnok David Vrsecky, Heinz-Werner Lenz, Cees Zandbergen, Henry Tijhuis, Manuel Rodrigues Goncalves, José Fernandes Teodosio lesznek azok, akik először indulnak majd 2017-ben egy FIA ETRC hétvégén. Janiec, Robineau, Vrsecky és idősebb Lenz neve azért ismertebb kamionos körökben, de hat teljesen új pilóta is szerencsét próbál a szériában.

José Teodosio és José Sousa a francia kamionos bajnokságon indulnak idén, de már nagyon várják azt, hogy megmérkőzzenek Európa legjobbjaival. A 43 éves Teodosio harmadik jelenleg is a franciáknál. Csapattársával José Sousával egyetemben Renault kamionokkal küzdenek az élen. Steffan Faas viszont teljesen újoncként vág neki a hétvégének, ő a Team Schwabentruck IVECO-ját hajthatja majd, azt, amelyikkel Markus Altenstrasser pontokat gyűjtött a szezonnyitón, a Red Bull Ringen. Faas jelenleg is a KTM X-Bow Battle bajnoka, és ismerős lehet neki a Nürburgring, hiszen korábban SEAT-tal és VW túraautókkal már ment itt.

Cees Zandbergen és Henry Tijhuis érkezésével háromra nő a holland indulók száma, hiszen Erwin Kleinnagelvoort egész évre adta le a nevezését. Zandbergen 12 alkalommal indult már ETRC versenyen, Tijhuisnak azonban ez az alkalom lesz az első. Manuel Rodrigues Goncalves is a francia bajnokságból ruccan át erre a hétvégére, és ő lesz az egyetlen Volvós a mezőnyben.

A versenyek mellett a szervezők persze gondoskodnak arról, hogy mindenki jól érezze magát a versenyhétvégén. Lesz külön gyermek zóna, country zene, és kamionos találkozó. Több mint 60 logisztikában és kamionozásban érdekelt cég is bemutatja a legújabb termékeit, így mindenképp érdemes lesz a hétvégén a Nürburgringre figyelni!

Szerző: Vámosi Péter
Fotó: Tajthi Andrea

Friss hírek

News image

2022.06.08

Kamionverseny előzetes, Hungaroring

A rajongók a Super Racing Fesztiválon hatalmas fiesztára számíthatnak, hiszen a hétvégén a Hungaroringen a kamionversenyek mellett a FIA Túraautó Világkupa és az FIA eTúraautó Világkupa is rajthoz áll.

Tovább...
News image

2022.05.11

Michelisz és Kiss Norbi együtt: a Super Racing Fesztivál menetrendje

A hazai motorsport két jelenlegi két legnagyobb alakja, Michelisz és Kiss Norbi egyazok hétvégén szerepelhetnek majd a hazai versenyükön.

Tovább...
News image

2020.05.28

Michelisz és Kiss mégis együtt a Hungaroringen!

Tovább...