Truck Race Promotion ltd. © All rights reserved. Website created by MelkwegDigital

Pole és második hely Kiss Norbinak ma a Nürburgringen

2017.07.02

Kiss Norbit vasárnap sem fogadta kegyeibe az időjárás, se a többi 20 versenyzőt az Eifel hegység lábánál, mivel a verseny rajtja előtt elkezdett esni az eső. A mai időmérő edzést azonban még szárazon futották és a szombathelyi pilótának a legjobb időt sikerült autóznia.

Ez hatalmas eredmény, így az első futamon a magyar pilóta indulhatott a pole pozícióból. Mint azt írtuk, a rajtprocedúra utolsó perceiben kezdett rá újra az eső. Hatalmas volt a tülekedés a Mercedes Aréna előtti egyes kanyarban, és Norbit ollóba fogták balról és jobbról. Kiss azonban tartotta magát több kanyaron keresztül. Az egyre vizesebb pályán a célegyenesre ráfordító kanyar előtt ő is hibázott, megcsúszott és kiment a kavicságyra, ahogyan David Vrsecky is. Eközben többen megelőzték, így Norbi a negyedik helyre esett vissza. Hatalmas munkával zárkózott fel, majd mindenkit megelőzve, csak a cseh pilóta maradt előtte, aki gyakorlatilag 100%-os hétvégét produkált.

Érdemes tudni, hogy itt ilyenkor igazi kamionos fieszta van, mivel különböző versenysorozatok futamai követik egymást. Itt indul például az angol bajnokság, a BTRC egyik futama is a csatornán túlról. Sajnos az egyik brit versenyző annyi gázolajat locsolt szét, hogy még a tüchtig és precíz németek sem tudták biztonságossá varázsolni a pályát. Ennek a hétvége negyedik kamion Európa-bajnoki futama látta a kárát, mivel a vasárnapi második versenyt törölni kellett.

Norbi mai eredményével megerősítette a negyedik helyét a bajnokságban:
“Sikerült pole pozíciót futnom, ami … komolyan mondom, régen volt ilyen, de elsírtam magam a versenyautóban. Annyira komoly dolog, hogy idejöttem ehhez a csapathoz, elkezdtük itt a dolgokat felhozni, fejlesztettünk a versenykamionon, fejlesszük a motort és most elértünk ide, hogy tényleg a Nürburgringen, ahol évekkel ezelőtt is meg kellett, hogy szenvedjek egy pole pozícióért, most sikerült ezt megfutni. Aztán pont a rajtrácson megint elkezdett esni az eső, és tudtam, hogy az Adam Lacko jönni fog. Száraz beállítással mentünk, és az első körben úgy tűnt, hogy jó a pálya, de aztán az utolsó kanyarban túl sok volt. Lementem a kavicsba, mert vizesebb volt a pálya mint amire számítottam, azt elrontottam. A bajnokság szempontjából nagyon jó volt ez a hétvége, így az összetettben elérhető közelségben van a második-harmadik hely. Adam nagyon erős, és nagyon nagy szerencséje van a sok esős versennyel, ugyanakkor jövünk mi is fel! Nagyon örülök a fejlődésnek a csapat részéről, úgyhogy minden jó! Megyünk tovább!”

Szerző: Vámosi Péter

Friss hírek

News image

2022.06.08

Kamionverseny előzetes, Hungaroring

A rajongók a Super Racing Fesztiválon hatalmas fiesztára számíthatnak, hiszen a hétvégén a Hungaroringen a kamionversenyek mellett a FIA Túraautó Világkupa és az FIA eTúraautó Világkupa is rajthoz áll.

Tovább...
News image

2022.05.11

Michelisz és Kiss Norbi együtt: a Super Racing Fesztivál menetrendje

A hazai motorsport két jelenlegi két legnagyobb alakja, Michelisz és Kiss Norbi egyazok hétvégén szerepelhetnek majd a hazai versenyükön.

Tovább...
News image

2020.05.28

Michelisz és Kiss mégis együtt a Hungaroringen!

Tovább...