Truck Race Promotion ltd. © All rights reserved. Website created by MelkwegDigital

Slovakia Ring következik: Megállítja-e valaki Lackót?

2017.07.12

Először lesz a kamion Európa-bajnokság egyik helyszíne a Slovakia Ring. Az idei negyedik futamhétvége Dunaszerdahelyen lesz, a hosszú és változatos majdnem 6 kilométernyi pályán. Korábban volt már itt WTCC és Blancpain GT verseny is, de a motorsportok monstrumai még nem jártak a szomszédainknál, így hatalmas az érdeklődés.

Az sem kérdés, hogy a legnépszerűbb ezen a hétvégén feltehetően a pontversenyt is vezető Adam Lacko lesz. A cseh pilóta nem is akar szégyent vallani, és folytatni akarja az idei remeklését. A Buggyra pilótája az eddigi 11 versenyből hatot megnyert. Célja már egyértelműen a bajnoki cím, és csak növelné az előnyét ezen a hétvégén is:
“Eddig jó évem van, és a Slovakia Ringre is magabiztosan érkezünk. Ez egy nagyon trükkös pálya, sok különféle kanyarral. Azt hiszem, hogy a top pilóták között itt újra komoly verseny lesz, de még keményebben fogunk küzdeni a győzelemért.”

Kik azok, akik megállítanák Lacko menetelését? Íme a lista, csupa ismerős névvel: Steffi Halm, Jochen Hahn, Antonio Albacete, és bízzunk benne, hogy a Felvidéken is nagy magyar kedvenc: Kiss Norbert.

Halm jelenleg második a bajnokságban, Spielbergben nyerni is tudott, és folyamatos pontszerző, Jochen Hahn előtt van 1 ponttal a bajnokságban. Ő jól kezdett Ausztriában, de Olaszországban és hazai versenyén Németországban is előjöttek az IVECO problémái. A magyar Kiss Norbert pedig bármikor odaérhet a Tankpool24 által továbbfejlesztett Mercedesszel. A Nürburgringen már pole pozíciót is szerzett, visszatérő vendég a dobogókon, és a dunaszerdahelyi pályát is ismeri. Antonio Albacete is legszívesebben elfeledné a Nürburgringen történteket, és újra visszatérne a győztesek közé.

A jól megszokott mezőnyön kívül újra visszatér a Team Schwabentruck színeiben Steffen Faas, és újra a FIA ETRC mezőnyében köszönthetjük a veterán Frankie Vojtiseket.

Forrás: http://www.racingline.hu/etrc/slovakia-ring-megallithato-e-lacko/2017/07/12/?

Friss hírek

News image

2022.06.08

Kamionverseny előzetes, Hungaroring

A rajongók a Super Racing Fesztiválon hatalmas fiesztára számíthatnak, hiszen a hétvégén a Hungaroringen a kamionversenyek mellett a FIA Túraautó Világkupa és az FIA eTúraautó Világkupa is rajthoz áll.

Tovább...
News image

2022.05.11

Michelisz és Kiss Norbi együtt: a Super Racing Fesztivál menetrendje

A hazai motorsport két jelenlegi két legnagyobb alakja, Michelisz és Kiss Norbi egyazok hétvégén szerepelhetnek majd a hazai versenyükön.

Tovább...
News image

2020.05.28

Michelisz és Kiss mégis együtt a Hungaroringen!

Tovább...