Truck Race Promotion ltd. © All rights reserved. Website created by MelkwegDigital

Csillagjóslás - Interjú Kiss Norbival

2017.07.14

Milyen a kapcsolatod a most következő futam helyszínével, többször versenyeztél már itt, nevezhetjük a szlovákiai pályát hazainak?

Nagyon kedvelem és ismerem is ezt a pályát, mivel közel van, sokat jártam ide versenyezni és tesztelni. Igaz kamionnal még nem mentem rajta, de más kategóriák autóival már sokszor autóztam a szlovákiai aszfaltcsíkon, Suzukival, Lotusszal és egyéb autókkal, viszont a legemlékezetesebb, amikor az ETCC -Túraautó Európa Kupában- egy 156-os Alfával mentem, amellyel megnyertem a kategóriát és abszolút futamgyőzelmet is szereztem.


Mutasd be egy kicsit a pályát pilótaszemmel.

Érdekes kanyarok vannak benne, amelyek fekszenek nekem, jól tudok rajta menni, így abszolút pozitív vagyok a versenyhétvége előtt. A végsebességünk 160km/h-ban van lekorlátozva, a kanyarok kigyorsításánál viszonylag gyorsan elérjük ezt a sebességet, ezért a szélárnyéknak, ami ezen a pályán használható lenne, csak más versenyekben van jelentősége.

 

Jelenleg a bajnokság negyedik helyén állsz, csupán néhány ponttal lemaradva a második helyen álló pilótától, ez akár már a mostani hétvégén is ledolgozható lehet?

Igen, de ahhoz, hogy nyolc pontot ráverjek Jochen Hahn-ra, sok mindennek össze kell állnia, ha esne az eső, akkor még sikerülhetne is, bár ha esik, akkor az időjárás Adam Lackonak kedvez. Jó lenne már egy száraz verseny, de ahogy így gondolkozom, most a Nürburgringen is sikerült mindkettőt leelőznöm és a poleból rajtolnom, ami bizakodásra okot adó eredmény. A futamra azonban eleredt az eső és következett a szokásos forgatókönyv, Adam Lacko vezetésével - valamit nagyon eltaláltak, hiszen nagyon jól tud menni a csőrös kamion esőben.

 

Először rendeznek a Slovakia Ringen kamion Európa-bajnokságot.

Így van, szerintem a kamionoknak is feküdni fog ez a pálya, a fejlesztéseink illenek ehhez a típusú kanyarokhoz, nyilván a motorerőben van egy kis hiány, de folyamatosan dolgozunk ezen, aminek már most nagyon örülök, hogy versenyképesek vagyunk, sokkal hamarabb odaértünk az élbolyhoz, mint amire számítottunk. Már tavaly született egy futamgyőzelem, bízom benne, hogy ebben az évben még több fog, aminek reálisan itt nagy esélye van, a Hungaroringen pedig kötelező!

 

 

Friss hírek

News image

2022.06.08

Kamionverseny előzetes, Hungaroring

A rajongók a Super Racing Fesztiválon hatalmas fiesztára számíthatnak, hiszen a hétvégén a Hungaroringen a kamionversenyek mellett a FIA Túraautó Világkupa és az FIA eTúraautó Világkupa is rajthoz áll.

Tovább...
News image

2022.05.11

Michelisz és Kiss Norbi együtt: a Super Racing Fesztivál menetrendje

A hazai motorsport két jelenlegi két legnagyobb alakja, Michelisz és Kiss Norbi egyazok hétvégén szerepelhetnek majd a hazai versenyükön.

Tovább...
News image

2020.05.28

Michelisz és Kiss mégis együtt a Hungaroringen!

Tovább...