Truck Race Promotion ltd. © All rights reserved. Website created by MelkwegDigital

Rajt-cél győzelemmel mutatkozott be Szlovákiában Kiss Norbi!

2017.07.16

Kiss Norbi szereti tartani a szavát: győzni jött a Slovakia Ringre, és rögtön be is húzta a szombati első versenyt. Ez az érzés persze nem ismeretlen a számára, mert pár éve már nyert itt a Team Unicorse színeiben az ETCC-ben, így talán kijelenthetjük azt, hogy pályaismeret terén a magyar fiú némi előny birtokában érkezett Dunaszerdahelyre. Most azonban először tartottak északi szomszédainknál kamionversenyt, és a kilátogató közönség bizony komolyan buzdította a szombathelyi fiút.

Norbi semmit se bízott a véletlenre: délelőtt megfutotta az abszolút legjobb időt, így ő indulhatott az élről. Mellőle Antonio Albacete indult, és mindenki csak találatot, hogy mi lesz az első kanyarban, hiszen egyikük sem nyert még idén és mindketten ki voltak éhezve a győzelemre. A nap végére mindkettejüknek sikerült is ez, Norbi pedig végtelenül boldog volt, hogy meglett az idei első sikere:

“A rajt volt egyedül necces, mert igen, ott kellett egy kis lökés hátulról, hogy meg tudjam tartani az első helyet, de ez sikerült.  Utána el tudtam szakadni a mezőnytől, és magabiztosan mentem elöl és még spórolni is tudtam, a verseny második felében. Nagyon jó volt az első verseny, büszke vagyok, hogy újra itt vagyunk, és újra szólt a magyar himnusz. Szuper volt, jó munkát végzünk!”

A második verseny Norbinak kicsit kalandosabban alakult a kelleténél. Jól rajtolt, benne is volt a sűrűjében, és az első kanyar után az ötödik helyen fordult. Azonban hamarosan jelzett a számítógép, hogy időbüntetést fog kapni. A miértről így nyilatkozott a 31 éves pilóta:

“Sajnos a rajtnál elrontottam. Nem számítottam arra, hogy ott hat kamion szélárnyékában, amikor elérjük a 160-at, akkor bekapcsol a sebességhatárolás, de nem lassult időben vissza annyira az autó, hiába vette el a gázt az elektronika. 2.8 másodpercig lehet átlépni a 160-at, na, ezt nekem itt sikerült 3.1 tized másodpercig átlépnem. Emiatt a végén kaptam egy tíz másodperces időbüntetést, és az ötödik helyről a nyolcadikra kerültem vissza. Balszerencsés, de nem baj, mert így is jó volt a tempóm, igaz előzni nem nagyon tudtam. Nem fontos annyira, mert a második versenyen nem osztanak annyi pontot.”

A remek hangulatú szombati nap után, Kiss kifejezetten optimista a vasárnappal kapcsolatban és bízik abban, hogy akár még egy lapáttal rá tud tenni az eddigi eredményekre:

“Holnap, ha hasonlót tudunk csinálni, csak büntetés nélkül, akkor lehet, hogy úgy tudunk elmenni a Hungaroringre, hogy a második vagyok a bajnokságban, de ezért holnap még küzdünk majd.”

Friss hírek

News image

2019.07.16

Nürburgring: Németek parádéja a világ legnagyobb kamionversenyén!

Tovább...
News image

2019.07.03

Újabb öt évre szerződnénk az V. Kamion EB és Fesztivál után!

Tovább...
News image

2019.06.23

Kiss a dobogón!

Tovább...