Truck Race Promotion ltd. © All rights reserved. Website created by MelkwegDigital

FIA Kamion Európa-bajnokság

Hungaroring

http://fiaetrc.com


25 év után újra kamionverseny a Hungaroringen – Truck Race Promotion Kft.

 

A Truck Race Promotion Kft. 2013-ban alakult azzal a céllal, hogy a Kamion Európa-bajnokságot negyed évszázad kihagyás után újra meghonosítsa Magyarországon. 2015-ben óriási sikerrel vissza is hozta Magyarországra a kamionsport legkiemelkedőbb eseményét. A hétvégére több mint 32 ezer néző látogatott ki, a Hungaroring pedig remek házigazda volt. Jó hangulatú, látványos versenyeket láthatott a közönség, akik rendkívül aktívan szurkoltak hazánk büszkeségének, Kiss Norbinak, aki 2014 után 2015-ben is megszerezte az Európa-bajnoki címet. De nem csak a kamionsport szerelmeseinek volt érdemes kilátogatni a Hungaroringre, ugyanis számos izgalmas program várta a gyerekeket és családosokat egyaránt. A szórakoztató játékok és koncertek igazi fesztiválhangulatot teremtettek. Szombat este pedig Ákos koncerten bulizhattak a szurkolók.

2016. augusztus 27-28-án újra megérkezett a szenzációs magyar futam a Hungaroringre. A 2015-ös évhez képest még egy szintet feljebb lépett a rendezvény, ugyanis a Suzuki Europe Cup mellett egy exkluzív futamot, a Blancpain GT Series-t is sikerült elhoznunk Magyarországra, melyen a leggyorsabb luxusautók versengenek az első helyekért, így a kamioncsodák mellett például Ferrarik, Bentley-k, Lamborgini-k is száguldoztak a mogyoródi pályán.

Természetesen a nap fénypontja mindig a kamionok fordulatokban gazdag csatája volt. A félelmetes monstrumok okoztak azért izgalmas pillanatokat: volt falba csapódás, kiugró kerekek, szenzációs előzések, óriási harcok és váratlan fordulatok, azaz minden, ami versenypályán elképzelhető. A kilátogató motorsport rajongók örömére Kiss Norbi minden futam után az emelvényről integethetett a lelkes közönségnek. 2015-höz hasonlóan tavaly is számos izgalmas program várta a gyerekeket és családosokat egyaránt. A szórakoztató játékok és koncertek ismét igazi fesztiválhangulatot teremtettek.

Az igazi fesztiválhangulathoz minden évben hozzájárul a Kamionkorzó. A külföldi bajnokságok hagyományait követve az előzetes jelentkezés és válogató után kiválasztott civil kamionok látványos felvonulására kerül sor a Hungaroring aszfaltján, több ezer néző előtt. Szombaton és vasárnap az EB futamok között volt gumiégetés, drift, dudaszó, mely igazán rendkívüli látványt nyújtott a szurkolóknak.

2016-ban pedig egy igazán különleges eseménynek lehettek a szurkolók szem- de leginkább fültanúi. Még a versenyhétvége előtt egy olyan felvonulást láthattak az autósport szerelmesei a belvárosban, amit talán még Monte Carloban se. A Truck Race Promotion Kft. hosszas egyeztetéseket követően engedélyt kapott arra, hogy a versenyhétvége résztvevői augusztus 25-e délutánján kigördüljenek saját kerekeiken, saját motorjuk segítségével az 56- osok terére. Egy igazán különleges, látványos és hangzását tekintve sem mindennapi konvojban indultak el a Kamion EB és a Blancpain GT Series versenyzői a Hungaroringről és gördültek be Budapest szívébe.

 

FIA Kamion Európa-bajnokság