Truck Race Promotion ltd. © All rights reserved. Website created by MelkwegDigital

Gerecse Motor SuperEnduro Kupasorozat

Idén az V. Kamion EB és Fesztivál keretin belül a Gerecse Motor SuperEnduro sorozat hungaroringi bajnoki fordulóját és végig szurkolhatják az autó- és motorsport szerelmesei. Idén a Kamion Európa-bajnokság és a Suzuki Europe Cup versenyzői mellett az akadályokkal teletűzdelt motocross pályán egymással küzdő motorosoknak is szurkolhatunk. A látványos bajnoki sorozat sok izgalmat ígér. 

2019. június 23-án, vasárnap 3 döntő is lesz, 13:55-kor, 14:25-kor, valamint 15:05-kor.

Kategóriák:

  • MAMS SuperEnduro Prestige Kupa (profi) 10-12 versenyző
  • MAMS SuperEnduro Open Kupa (amatőr) 15-20 versenyző
  • MAMS SuperEnduro Ifi Kupa (gyerek) 15-20 versenyző

Lebonyolítás:

Kötelező biztosítani a kategóriánkénti 10 perc edzést és 10 perc időmérő futamot. Az időmérő futamban elért helyezés alapján történik a rajthelyek kiválasztása kivétel a Preatige kategória ahol az egyéni időfutam eredménye alapján kerül sor a rajthelyezések kisoztására. Az egyéni időmérőn a legjobb 7 pilóta indul. Az első selejtező fordított eredményének megfelelően történik a második selejtező rajthelyeinek kiválasztása. Minden kategóriának vigaszág futam lebonyolítása kötelező, amennyiben a létszám miatt szükséges. A döntő futamokba egyenes ágon a legjobb 12 pilóta kerül, csoportonként 6-6, továbbá a selejtezőkön kiesett de a vigaszágon első két helyet megszerző pilóták. A döntő futamokban lehetőség szerint minden esetben 14 pilóta indul. Amennyiben valamelyik döntős versenyző bármi oknál fogva visszalép az indulástól úgy a részvétel joga a reményfutam további helyezettjeire kerül át.

A Prestige kategóriában versenyzők az 1. és a 3. döntőkbe az időmérő eredménye alapján kerülnek, a 2. döntőben az időmérő fordított eredményének megfelelően. A többi kategóriában a selejtezőkben elért eredmény alapján hasonló módon. Minden kategóriának minimum 2, maximum 3 döntő futamot kell indítani.

A döntő futamok hossza prestige és open kategória esetén 6 perc +1 kör, Ifi kategóriában 5 perc + 1 kör (egyszerűsített nyomvonalon). A futamon értékelhető az a pilóta aki a futamon minimum egy kört teljesít.

Gerecse Motor SuperEnduro Kupasorozat